Leren van elkaar

Studiebegeleiding Voor en Door Leerlingen staat zowel voor het leren van elkaar, als voor het bieden van voldoende persoonlijke aandacht. Of je nu uitblinkt op school of wat minder presteert, door samen te werken leer je het meest!

 

Geschiedenis

Studiebegeleiding VDL is een initiatief van Stefan Tijink, als leerling van TCC De Thij.  Alles begon toen hij merkte dat er een groeiende vraag was naar een bereikbare vorm van bijles. 

De bijlessen die op dat moment werden gegeven, waren vaak erg duur. Hierdoor kon niet iedere leerling die er baat bij had, deze lessen volgen. Op hetzelfde moment, waren er genoeg leerlingen uit de bovenbouw die achten, negens of zelfs tienen haalden en precies wisten hoe ze met de stof om moesten gaan.

Daarom besloot hij om in actie te komen. Het plan om verandering te brengen werd goed ontvangen door TCC De Thij, aangezien veel leerlingen profijt zouden kunnen hebben van een nieuw systeem met als doel om bijlessen voor iedereen bereikbaar te maken. Zo werd begin 2015, in samenwerking met TCC De Thij, Studiebegeleiding VDL in het leven geroepen. Het initiatief bleek een groot succes en leverde dan ook veel positieve reacties op, waarop besloten werd om er nog lang mee verder te gaan. 

Nadat Stefan halverwege 2016 is geslaagd voor zijn gymnasium diploma en is begonnen aan zijn studie, is Lauren Bulters aangesteld als coördinator van De Thij. Omdat Studiebegeleiding VDL op dat moment, bijna twee jaar na oprichting, onderhand was uitgegroeid tot een vaste kracht op TCC De Thij, is besloten om het succes door te zetten op TCC Lyceumstraat. Hier is dan ook in januari 2017 begonnen met de eerste bijlessen. Ondertussen zijn we alweer in 2018 en worden er wekelijks op beide locaties vele leerlingen geholpen met hun schoolwerk.

Samen hopen de coördinatoren dat ze nog veel meer leerlingen bij elkaar kunnen brengen om bijles bereikbaar te maken voor iedereen!

Ons team

Stefan Tijink
Algemeen coördinator
Coördinator Lyceumstraat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauren Bulters
Coördinator De Thij